Corona en C°

Dag allemaal,

Gezien we sinds 15 maart geen activiteiten op clubniveau meer mochten ontplooien duurde het tot gisteren zaterdag vooraleer er weer een of andere Hakker in het strijdperk kon/mocht treden. Niet dat er geen training meer plaatsgreep, integendeel, onze coaches bleven vlijtig, in meestal moeilijke omstandigheden hun werk verrichten. Maar kwestie clubhuis en andere organisaties greep er ondertussen niets meer plaats, wat uiteraard onze clubkas niet ten goede kwam.

Een tijdje terug trokken we dan wel met zo’n twintig atleten groot en klein wel naar onze zusterclub in Zundert om er toch wat wedstrijdritme en Zundert te gaan opdoen 😊 en net toen we dachten dat we er stilaan weer wat gemakkelijker zouden tegenaan kunnen gaan werd het maar weer een stuk strenger. Ook in onze atletieksport werden en worden er héél wat wedstrijden afgelast (zeker in Antwerpen) en mits ze toch nog doorgaan is dit zonder toeschouwers en mag enkel de coach mee door de inkom. De cafetaria’s blijven gesloten , mondmaskers verplicht, behalve tijdens de wedstrijd en na afloop moet iedereen onmiddellijk naar huis. Als je dan als coach zoals gewoonlijk een paar atleten in uw auto meeneemt dan maakt dit het er zekerder niet eenvoudiger op.

Hoe dan ook waren het een aantal van onze gevestigde waarden die dit weekeinde niet langer konden wachten om hun kwaliteiten tentoon te spreiden.

Zaterdag 8 augustus- Brussel – GP Mingels Heizelstadion
Mits we niet op 1 uurtje min of meer steken was het scholier Pieter Rombouts die voor Haki de 1é zomerprestatie (35° is wel zomer) lukte, Pieter sprong 12m32 bij het hinkstapspringen = (BP) (en vermits het weer een tijdje geleden is BP wil zeggen zijn /haar Beste Prestatie ooit) mits hij het clubrecord wil springen moet hij wel over de 13m00 om Jurian Boschmans te kunnen onttronen … als hij mag meedoen aan het BK (Belgisch Kampioenschap) AC (Alle categorieën) zou dit hem wel eens kunnen lukken. Pieter liep ook een BP over de 200m in 24.40 en goed begin is alles zeggen ze dan.
Remko Clockaerts was die dag onze edelachtbare senior van dienst in het Heizelstadion. Remko sprong 6m32 wat een NCR (Nieuw Clubrecord) is bij de seniors, hij hield er verdienstelijk nog 11 achter zich en ook voor Remko wordt het afwachten of hij door de selectie van het BK geraakt. Voor de ingewijden .. de 6m32 is een NCR maar geen BP gezien Remko eerder bij de juniors al iets verder sprong (oef).

Zaterdag 8 augustus – St-Niklaas – Athletic Classic meeting
Steven en man Evert Jan hielden de raampjes van hun auto dicht toen ze zaterdag door Antwerpen reden (strenge maatregelen voor Nederlanders ..tja dat is de Steven dan ook weer niet maar Evert Jan dan weer wel ) ook dit is weer niet gemakkelijk. Gezien de Steven Evert Jan goed soigneert liep deze meteen een NCR (nu weet je wat dit wil zeggen) over de 100m bij masters M35 (M staat dus voor (men) mannen en 35 of zo voor de categorie) zijn 12.07 was een behoorlijk snelle tijd idem dito zijn 200m in 24.47 maar weer 1 NCR en nét niet sneller dan Pieter die zo de ranglijst 200 blijft aanvoeren. Vriend Steven liep er daarna nog een 800m in 2.17.04 maar had last van de warmte en van de jeugd (wat we niet goed begrijpen 😊 ). In St-Niklaas zagen we voor de eerste keer (outdoor) onze BK (Belgisch kampioen(e) Hilary Udechukwu aan het werk haar 26.40 was behoorlijk maar zoals we wel weten is ze 400m specialiste en regerende kampioene indoor in Haki kleuren op dat nummer.. wat ook weer niet zo gemakkelijk te begrijpen valt maar voor zij die het niet weten ..Hilary liep vorig jaar buiten nog voor Kapellen maar daarna binnen voor Haki haar coach is Alan ..vwola iedereen weer bijgewerkt.

Zondag 9 augustus – Brussel – GP Brussel Heizelstadion
W(oman)35 Dorien Van de Poel mocht kiezen tussen meedoen op zaterdag of op zondag .. de GP van Brussel was de meest attractieve dus Dorien daar naar toe. Laat het nu op het moment van de wedstrijd daar even gaan regenen tja dat komt natuurlijk de staat van de piste niet ten goede ☹ . Hoe dan ook was het een snelle reeks waarin ze als 4é met een tijd van 61.87 over de meet kwam en zo haar BP evenaarde (moet je kunnen op een 400m met 100%). En ook hier moeten we weer uitleg bij geven … Dorien liep daar wel ook een NCR W35 en ACV dubbelslag dus … dit gezien Dora vorig jaar nog voor Brasschaat liep, vwola.

Volgend weekend volgen dus de BK AC … afwachten wie er mag meedoen is maar weer de boodschap.

Daarna kunnen we eventueel (gezien de voorinschrijvingen) nog deelnemen in Bornem ..Essen of Vilvvorde…

STUDENTEN IN BLOK …
Buiten en binnen is het verschrikkelijk warm, dit zeker wanneer je nog een of ander examen dient af te leggen.
Behalve in ons clubhuis want daar is het superkoel. Ken je een student die in ons clubhuis wil komen blokken dan laat je die gewoon even met mij contact opnemen. We kunnen dan beter afspreken.

Vwola dit was het voorlopig maar weer!

Groetjes en hou het safe …

Leo en C°

THE EAGLEPACK!