Haktief januari 2020

Dag allemaal,

Het viel maar weer eventjes  af te wachten hoe al onze toppers het kerstverlof overleefden of beter verteerden (gezien de feestjes). De training omstandigheden waren , gezien het voetbaltornooi, niet echt optimaal en dus probeerden we er vorige woensdag toch nog maar even een stevige lap op te geven.

En eigenlijk begonnen we met een beetje schrik aan onze organisatie dit gezien de sterkhouders van de familie Clockaerts met zijn allen gingen skiën in de omgeving van de “Baraque Fraiture” al werd het (volgens geheime bronnen) voor sommigen onder hen eerder een “Baraque Friture 😊 ). Nu kwam Daisy wel speciaal terug uit skiverlof om mee te komen helpen op het secretariaat  maar spijtig genoeg brak ze daarbij haar arm en laat dat nu niet echt gemakkelijk zijn om mee aan de PC te werken.  Hoe dan ook verliep alles toch vlot en slaagden we er in om behalve het hoogspringen alles nog netjes op tijd af te werken. De invallers deden het trouwens uitstekend, zowel de zaal de broodjes  en  of  het secretariaat alles  liep op wieltjes of in wedstrijdgeval op pinnekes.

Druk was het alleszins in onze sportschuur.. we noteerden 714 prestaties, 336 atleten (waaronder 42 Hakkers) namen deel aan een of ander wedstrijd. Dus dat kon tellen.

Die 42 Hakkers zorgden samen voor 4 NCR en 3 ECR -+ voor 18 BP’s en 2 EBP. Hoe dan ook tuimelden er geen NCR bij onze S-KRAKKEN al lukten sommigen wel hun BP .. Arwen Bocklandt deed dit over zijn 60m maar ook Lore Op de Beeck, Bas Marinus en Nyo Luyten liepen deze 60 nooit sneller. Thomas en Jitte liepen wel de finale 60m maar vielen net naast het podium (kaBOEM) 😊.

Jitte Fredrickx (3m11)Marthe Berger (2m89) Eline Liesenborghs (2m85)en Narjis Boutagrat(2m30) sprongen nooit verder en Marlies Naessens (1m10) nooit hoger bij het hoogspringen noteerden we ook wel een mooie opener van Chaima Mutabazi haar 1m25 kon alvast tellen. Niels Liesenborghs stootte zijn kogel 7m09 en dat was het dan zo’n beetje voor  onze jongste atleten.

Het grof geschut diende vorige zondag dan maar van onze grotere atleten te komen en zeker nu onze Haki-Zundert delegatie ons kwam versterken kon dat bijna niet anders. Kasper Heyman opende de feestelijkheden met een mooi BP over zijn 60m – 8.21 en meteen een selectie voor het KVV! Pieter Rombouts zijn 7.79, Alessandro Martorana zijn 7.71 en Idris El Hamrouni (7.91) Maarten Saerens (7.27 NCR Sm)Steven Van Dievoet (NCR M40) Christophe Van Geel (VI) (12.78) en Hilary Udechukwu (8.04) liepen nooit sneller. Alessandro sprong dan met 5m69 ook wat verder in de zandbak en dat deden Pieter en Idris hem na. Bij het hoogspringen was het Mirte Rommers die met haar 1m44 een NCR lukte meteen ook een evenaring van het ACV record, Steven sprong  1m40 dus ook hier weer een NCR M40 + zijn kogel 7m13 idem dito.

Vwola hopelijk ben ik nergens iets vergeten zoniet laten jullie het mij mar weten!

Volgende zondag zitten of staan we weer in gent voor het Vlaams Kampioenschap Jeugd met alvast een stevige Hakdelegatie ..afwachten wie er daar van terugkomt met een medaille is dan maar weer de boodschap!

Groetjes en tot de volgende 😊

Leo en C°