Haktief maart

Dag allemaal ..de sprint is (toch voor een stukje) van ons!

Vanaf cadetten zit het indoorseizoen na de BK van de juniors/beloften en de cadetten en scholieren  er weer op + dat onze troepen het super deden lees je in het volgende verslag!

GENT 27 JANUARI – KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN AC

AC wil zeggen Alle Categorieën en dus waren deze kampioenschappen niet écht deze waar de meeste van onze Hakkers op focusten. Toch deed Maarten het verre van slecht met een reeksoverwinning op de 60m in 7.01 = EBP daarna liep hij in de finale nog iets sneller zijn 7.00 was goed voor een  NKR maar spijtig genoeg net niet goed genoeg voor een podiumplaats. Hoe dan ook nam hij later op het seizoen wraak, dat lees je  wel iets verder in mijn verslag. Janie begon er die dag  goed aan met een reeksoverwinning op de 60m in 7.75 meteen goed voor de finale en tja daarin moet een spurter al eens risico’s  durven  nemen ..dus spijtig genoeg gemiste start voor Janie  en out. Dat we ook nog verspringers in onze club hebben bewees Remko  ..mits je mag deelnemen ben je sowieso ook bij de betere springers in ons Vlaanderenland, Remko werd mooi 9é met 6m28 en kwam maar een (groot) voetje tekort voor het podium.

GENT 06 FEBRUARI  – MOEV- SCHOLENKAMPIOENSCHAPPEN

De scholen hanteren nog de vroegere leeftijdscategorieën, zo is een eerstejaars  bij deze (Vlaamse)  kampioenschappen nog tweedejaars in zijn/haar vroegere categorie of eerstejaars als je tweedejaars bent . ..het is maar dat je kan volgen.

Deze kampioenschappen waren dus zeker een kolfje naar de hand van onze indoorspecialisten en deze brachten ons zowaar twee MOEV-titels mee. Maarten  bolde in zijn reeks van de scholieren  60m een snelle 7.17 om daarna kampioen te worden met een EBP van 7.00 ..Remko liep zijn frustratie van het verspringen op het KVV naar het verleden en werd kampioen bij de juniors in 7.47. Junior Nico (die dus junior is) werd 4é bij het kogelstoten met 11m36 (6kg) niet slecht voor een speerwerper maar daar mis je natuurlijk ook weer juist het podium mee ☹ . Met de twee  behaalde titels kon het Atheneum- Boom er zeker tevreden mee zijn ..wij trouwens ook!

GENT 09 FEBRUARI – IFAM

De IFAM is de enige internationale wedstrijd die ons landje ’s winters rijk is. Talrijke atleten uit binnen en of buitenland komen er die dag proberen een of andere knalprestatie te lukken en die avond zeker naar te behalen minima naar het EK in Glagow toe. We schreven Janie, Maart, Remko, Pieter en een 4x200m ploeg in (BK). Het Ifam gebeuren was die dag maar weer goed voor  twee NKR’s. Janie won reeks 2 met een nieuwe toptijd van 7.60 en Maarten dook in reeks 3 als tweede eindelijk onder de 7 sec. 6.96 is het NKR. In reeks 9! Liep Remko 7.49 niet zo slechts vermits zijn zeer voetje en scholier Pieter haspelde het in reeks 11 af in  7.72 en hield er zowaar nog 1 Spanjaard en twee Maltezen (mooie uitrusting) mee achter zich. We mogen ons Internationaal sprintdebuut dus zeker geslaagd noemen. Minder leuk was dat een of andere loper van St-Niklaas onze Pieter uit zijn baan keilde op de 4x200m (nu dat we die eens meedoen) ACW werd gedeclasseerd maar dat was het dan  en dus wij zonder tijd naar huis☹.

GENT 17 FEBRUARI- BELGISCH KAMPIOENSCHAP AC

Als het KVV wat hoog gegrepen is/was dan dienden we dit BK natuurlijk ook een beetje als dusdanig te bekijken. “ Honi Soit Qui Mal Y Pense” dus schreven we onze toppers maar weer in en tja deze keer kwamen ze zelfs zonder NKR terug naar Hoboken. Niet dat het slecht was, verre van. Zo werd Janie 2é in reeks 3 met een tijd van 7.67 plaatste ze zich zelfs voor de finale, hierin werd ze mooi 6é in 7.68. Maarten werd alsnog  derde in reeks 1 en kwam met 7.03 een ietsje tekort voor de finale. Ervaring opdoen noemen ze dat dan!

GENT 02 MAART – BK JUNIORS + BELOFTEN

De focus op dus .. en of dat lukte Maarten versierde zowaar een Belgische Titel, eerst won  onze SS (snelle Schellenaar) zijn reeks in 7.11 en dus naar de finale en  daarna  verbazing alom wanneer Martino ook de finale nog won in zowaar een toptijd aller tijden bij de juniors 6.89. Janie won  bij de meisjes de derde reeks in 7.63 om daarna ook vriend en vijand te verbazen met een zilveren plak  in de finale haar 7.64 was een flits sneller dan deze van Nora Thiry en vriendin Lotte. Goud en zilver voor Haki dat kon slechter en Maarten haalde zowaar met een grote foto de nationale kranten.

Iets vroeger op de dag liet Nico zijn schooluitslag vergeten en werd 8é met 12m02 bij het kogelstoten. Als beloning mocht hij samen met Siemen nog de reeksen van de 60m horden lopen. Siemen klokte 9.09 en Nico na een dreun op horde drie haspelde dit nog af in 9.67. Zo zien jullie maar weer dat Haki nogal veelzijdig uit de hoek komt (dat zal wel met de SF8 te maken hebben denken we zo.) Dus wij weer naar Hoboken met een pak medailles en NKR en uiteraard ook nog wel wat BP’s.

GENT 03 MAART – BK CADETTEN EN SCHOLIEREN

We lieten op zondag Annick verder thuis gelukzalig doen en namen Kirsten mee om haar cadetten en 1 scholier te versieren. Gezien we in de sprint en springnummers net geen selectie behaalden  dienden we onze energie aan het hinkstapspringen te wijden. Pieter vergat spijtig genoeg  2x te stappen en regelde nog een 3é sprong op “safety”. Spijtig genoeg was deze sprong nét iets te safe en zo werd onze Pieter pas 9é mits hij (ook hier weer) 1 grote voet verder had gesprongen stond ook hij op het podium.

Daarna moest Haki het met zijn atleten (volgens de kranten toch) doen van buitenlandse origine sic. 😊 en dat zal het hem gedaan hebben na Maarten en Janie behaalden we nogmaals een gouden (Idris) en een zilveren (Alessandro) medaille. Telkens met een BP. En dus kon ook Kirsten met een gelukzalige glimlach terug richting Boechout.

Dus sluit ik bij deze met ook zo’n glimlach het indoorseizoen voor onze grotere atleten bij deze af. Jullie hebben nog wel een verhaal over onze kids tegoed ..dat komt er na de Superkrackfinale van zondag 17 maar zeer zeker wel aan!En last but not least een stevige dank van Haki voor de inzet van haar trainers!

Groetjes en tot de volgende!

Leo