Haktief januari

ZATERDAG 5 JANUARI-TOPSPORTHAL GENT-PROVINCIALE INDOORKAMPIOENSCHAPPEN

Was een superdag voor Haki- we behaalden 3x Goud -3x zilver -4x brons en onze atleten lukten ook nog  6 NKR +8 BP’s

Meedoen aan de  Provinciale Kampioenschappen wil zeggen dat iedereen uit zijn bed moet voor dag en douw. Coach Kirsten gong de nodige atleten oppikken en zo kon ik wat langer blijven liggen 😊. Een beetje later volgden dan Annick en Alan met de overige Haki-falanx. Kwestie alles even kort en bondig samen te vatten beginnen we met de titel van Provinciaal Kampioen van Janie De Naeyer, zij won haar finale van de 60m met een PR dus ook 2x 1 clubrecord van 7.69 meteen de tweede tijd in België, haar kers op de taart was ook nog de titel over de 200m in 25.85 meteen goed voor een NKR juniors vrouwen. De derde titel van de dag ging naar Maarten Saerens hij won zijn finale 60m in 7.12 en liep verder ook nog naar zilver met 2x een NKR tijd 22.79 ook dit was een prestatie die kon tellen!

Zilveren medailles waren er verder ook nog voor Pieter Rombouts (11m86-scholiere jongens ) en Alessandro Martorana (10m85)bij het hinkstapspringen en Idris El Hamrouni vervolledigde het cadettenpodium met een sprong van 10m78.

Bronzen medaille dus voor Idris. Voor dit edelmetaal zorgden ook nog

ZONDAG 13 JANUARI – SPORTSCHUUR FORT 8- EXPRESS 3 – SPRINTCRITERIUM

Het Haki-sprintteam veroverde de sportschuur!

Vorige zondag  kwam er veel schoon maar voornamelijk ook snel volk  naar de sportschuur. En het dient gezegd we speelden met 44 Hakkers (record)  het spelletje supergoed mee. Gezien het een sprintcriterium was dienden er ook finales gelopen te worden. Wie op het podium kwam bij de jeugd ontving  dan ook een mooie medaille en een sportieve snoepzak 😊 vanaf cadetten werden dat envelopjes met premies.

Sneltrein Robine De Backer versierde als eerste zo’n plaats in de benjamins meisjes  finale zij werd mooi zesde met een BP van 10.35. Bij de jongens benjamins klom Mathis Fierens zelfs als 3é op het podium (tijd 09.95) collega Tjorben Fredrickx werd hier mooi vijfde met een BP 10.23. Bij de miniemen jongens liep Luca Letroye bijna Matteo Van Acker  uit zijn sokken hij veroverde net geen goud maar dus wel zilver  met een mooi BP van 8.66.

Later op de dag kwam ons groot geweld in actie. Dit leverde superprestaties in de finales op van Alessandro Martorana (brons in 8.12) nét niet Pieter liet zich voor die plaats  in de scholierenfinale kloppen en werd dus 4e met een deftige tijd van 7.67 Quinten De Pauw werd daarna 2é in de B-finale van de scholieren jongens(8.08) Dimitri Cools 1é in 8.13 en Julian Bastah 5é in 8.16. Het was daarna  voor iedereen even spannend uitkijken naar onze twee supersprinters over de 60m Maarten Saerens  en Janie De Naeyer. Maarten won zijn finale in 7.09 (kreeg zelfs een lege enveloppe 😊) maar ook Remko Clockaerts mocht met een prima tijd van 7.54 mee op het podium. In de B-Finale werd speerwerper Nico 3é met een BP van 7.90. Daarna rekende Janie met een mooie 7.76 nog af met vriendin Lotte. We zijn goed bezig zeggen ze dan.

In totaal lukten onze Hakkers zo maar eventjes 29 BP’s. Daarvoor zorgden Jitte Fredrickx(60m) Anir Halal (60m)Wendigo Bauweraerts (60m+ver) Korneel Soors (60m) Tjorben Fredrickx (60m 2x +ver)Liam Van Bulck(6om) Mats Immers (60m+ver) Luca Letroye (60m 2x)Robine De Backer (60m)Mathis Fierens (60m in 9.95 dus onder de 10°)Schrijvers Louise (ver)Soors Adriaan(kogel) Daems Quinten en Cedric (klopte bijna zijn broer 😊 ) (kogel)Siemen Hofkens(60m)Nico Van Regenmortel (60m 2x) Arnout Cavens (60m) Quinten De Pauw (60m) Dimitri Cools (60m horden)Alessandro Martorana (ver+ hoog.. met zijn 1m55 is hij nu de hoogste in rang bij Haki 😊 )Julian Bastah (ver)  en tenslotte Kamiel Meert (ver).

Tussen de reeksen en de finales van onze superkrack deden onze 3 G sporters ook mee. Zij kregen van de toeschouwers een flink verdiend applaus mee. Leuk was ook het mooie debuut van onze nieuwbakken miniem Selen Caliskan op de 60m, zij lukte meteen een mooie 9.77.

Vwola allemaal superpositivo zullen we maar zeggen.

Volgende zondag verdedigen Alessandro, Idris, Pieter en Lennert onze kleuren op het Kampioenschap Van Vlaanderen in Gent we wensen hen alvast een pak succes toe !

Kwestie Superkrack en Express 4 (de laatste Express) spreken we opnieuw af in de SF8 op zondag 27 januari die dag kan men onze topsprinters ook bezig zien in Gent op het KVV AC (Kampioenschap Van Vlaanderen Alle Categorieën). Vergeet ook onze Appelbollenrun niet van de dag daarvoor.

Oef dit was het maar weer 😊  het is drukke periode voor ons allemaal ..wees daar maar zeker van!