Haktief

In afwachting van de Drie Koningen … verloren maandag en het provinciaal kampioenschap voor onze grotere atleten hebben jullie nog een verslag tegoed van deze van onze jeugd!

ZONDAG 17 DECEMBER – SPORTSCHUUR FORT 8 – PROVINCIALE KAMPIOENSCHAPEN JEUGD

Er tekenden die zondag zomaar eventjes 268 kids aanwezig in onze sporttempel waaronder 24 Hakkers. Voor een kleine club zoals de onze is dat dus behoorlijk veel. Enkel Herentals (2-grootste club van België) en Zwat(1) hadden er een paar meer in het gezelschap. In totaal namen er 22 clubs deel.
Nu moet je weten dat zo’n PK de beste jongeren uit onze provincie naar Hoboken brengt. Deelnemen is uiteraard zoals altijd belangrijker dan winnen … maar daar dacht onze nieuweling AYOUB SAID wel even anders over. Hij werd zowaar Provinciaal Kampioen bij het hoogspringen van de benjamins jongens – yes! In dit grote gezelschap slaagden onze mini-kampioenen er toch nog in om 15 BP’s te lukken dus lieten we ons echt wel van onze betere kant zien.

Zo deden Lamia (60m horden) Quinten (60m) Charlotte (60m) Lore (60m) Billie Bob Asselbergh (60m+hoog)(we hebben twee BB’s vandaar)Bas (60m) Anir (60m+ver)Marlies (ver)Messalina(ver) Mare(ver)Luna (ver) Ayoub (hoog) Robine (hoog)Tiebe (kogel) nooit beter. Tjorben ( 6e ver)Ruben ( 5é kogel) kwamen dichtbij het podium.

Dit alles gebeurde onder het waakzaam oog van onze aanwezige coaches. + past het om nog een dikke dankoewel te zeggen naar alle medewerkers toe die deze dag weer super lieten lukken!

Trouwens die dag kregen alle Hakkers van de club een mooie medaille als beloning voor hun deelname.

WOENSDAG 20 DECEMBER KERSTFEESTJES IN CLUBHUIS SORGHVLIEDT

De kids van onze BWS genoten echt van onze kerstvrouw vertelster .. een echte elf (zijn oren waren trouwens groter dan de mijne) en een kerstvouw + ontvingen ze zowaar hun pakjes uit de handen van een echte kerstman. Spijtig genoeg waren er toch wel een paar afwezig … maar dat kon de leut niet bederven 😊

Na afloop was het de beurt aan de hooligans van Nico en Remko .. het was daar in ons clubhuis van dan af wel echt wel boenken …boenken geblazen en het was zelfs zo plezant dat we in al dit tumult vergaten dat zeven uur al een tijdje voorbij was. Alleszins tof en voor herhaling vatbaar!

WOENSDAG 27 DECEMBER JEUGD OLYMPISCHE SPELEN

En ook hier scoorden we weer bijzonder goed met een spel zonder grenzen. Er tekenden 40 kids aanwezig om er samen met de coaches weer even in te vliegen. De club zorgde voor een fruitsapje ..een zakje snoep en een mooie medaille. Meer moet dat niet zijn zullen we maar zeggen …en daarna was het voor hen allemaal richting kerstfeest.

ZATERDAG 30 DECEMBER – HAKI D-DAY

Traditioneel sloten we ook dit sportjaar weer af met onze D-Day voor de grotere atleten. Deze waren bijna voltallig aanwezig om de “lasergames” op het binnenfort mee te doen. Na afloop van deze oorlog telden we maar 1 gesneuvelde. Remko wou het echt levensecht of beter doodecht doen ..een uurtje later en met een gekneusde schouder kwam hij toch weer meedoen.

Mama Lamia zorgde die avond voor een prima pasta-party en Annick en Kirsten probeerden daarna de pakjes (heerlijk)te verdelen. Waarna we voor nog een keer probeerden ‘De slimste Mens” van Haki te ontdekken, wat gezien ik niet meedeed eerder vruchteloos was natuurlijk 😊. + Vergeten we ook ons trio Spijs- Girls niet te bedanken die mee voor de afwas kwamen zorgen.

All bij al was dit maar weer o.k. en konden we alvast uitkijken naar maar weer wat extra trainingen ..gezien het PK van zondag in Gent. Met Maarten, Janie, Kirsten en Nico + nog een paar andere onverwachte onverwachtelingen maken we daar zeker kans om Haki op het podium te krijgen.

Ziezo tot de volgende …de Drie Koningen dus 😊 en daarna maar worstenbrood en appelbollen eten 😊 (uniek in Antwerpen dus laat dit oud-gebruik niet verloren gaan).

Groetjes,
Leo