Haktief 4

Dag allemaal ????

Met deze Haktief nummer 4 proberen we alles eventjes bij te werken. Een en ander is niet zo simpel gezien onze betere atleten nog een druk programma afwerkten tot op heden. Hoe dan ook bleken de wisselvallige weersomstandigheden niet altijd van de partij te zijn en al zeker niet op het:

Belgisch kampioenschap AC – Brussel 02 juli 2017

Kirsten diende daar onze Haki eer hoog te houden. Zelf was ik met vakantie in Frankrijk en probeerde zo goed en zo kwaad mogelijk te coachen via de laptop ☹. Door het hamerslingeren begon het speerwerpen alvast een pak later wat gezien de omstandigheden .. koude ..regen en wind zeker niet optimaal kon genoemd worden. Het werd voor Kirsten toch nog een verdienstelijke 6é plaats haar 39m01 bleef zo’n beetje in de lijn van haar vorige wedstrijden. Je kon die dag met 43m00 BK worden ..wat dus genoeg wil zeggen over de omstandigheden waarin dit BK diende door te gaan.

Match – LIFA-LBFA-VAL U16 – Pontoise (Frankrijk) -07 juli 2017

Waarom men nu op zo’n onzalig tijdstip een soort van interland rondom Parijs ging organiseren mag joost weten. Hoe dan ook zaten er twee Haki atleten in de selectie ..de enige uit de ons omringende clubs. We zullend dan maar denken dat we goed bezig zijn zeker ????. Janie diende om tijdig aanwezig te zijn gekidnapt te worden in de Provence wat ook gebeurde. Om alles nog even goed voor te stellen kwam de Val autobus er zo’n 45° voor aanvang van de wedstrijd aan, knap is anders. Hoe dan ook slaagden de Val ploegen om de tegenstanders uit de Parijse Regio en de bloedbroeders en zusters uit het zuiden van België te verslaan.
Janie was startloopster in de 4x100m EYOF ploeg, de ploeg werd tweede na de VAL ploeg (wie kon hier nog volgen) maar wel met een snellere tijd van 47.40. Eerder op de namiddag liep Maarten een snelle 100m in 11.21 dit met lichte tegenwind. Maarten hield er zowaar 3 Parijzenaren en nog een paar anderen achter hem ????. En blijkbaar zijn ze bij de Val zeer tevreden over onze starttechniek want ook Maarten mocht de 4x100m jongens leven in blazen hun tijd van 42.70 kon tellen! Hoe dan ook zullen we maar weer denken dat dit een leerrijke dag was.

Brussels Grand Prix – zondag 09 juli 2017

Dus wij maar weer naar het Heizelstadion. ’s Ochtends liep Janie haar 100m in 12.64 met een tegenwind van -1. Juist voor de start probeerde ze kogelstootster Jolien Boumkwo omver te lopen wat niet echt goed lukte ???? later op de dag was de wind zowaar wat gaan liggen en snelde ze nog in 25.97 naar de aankomst. Na Parijs en de rit uit Frankrijk denkelijk toch wat vermoeid. Maar je moet natuurlijk wedstrijden doen om competitief te blijven. Zelf was ik er ook terug bij (dus ook zeer vermoeid) en stoomde met Kirsten terug naar het Heizelstadion en zowaar lukte ze terug een +40m en een podiumplaats ..al bleek dit podium plots verdwenen te zijn. Maar goed we speelden weer mee en zo leerden ze ons clubje maar weer iets beter kennen!

Na deze wedstrijd was het weer een beetje uitpuffen geblazen al stuurden we onze auto een paar dagen later maar weer naar Oost-Vlaanderen voor de ..

GP Rosine Wallez – Oudenaerde vrijdag 14 juli 2017

Tja niet zo echt bij de deur maar we bleven proberen om Nico aan zijn minima voor deelname aan het BK te helpen. Spijtig genoeg waaide de wind weer stevig tegen en bleef Nico met 42m8 toch een stuk onder de gevraagde 46m00. Gek genoeg lukte hij daarna wel een NKR bij het kogelstoten 11m66 niet slecht! Die dag was zowaar Pieter Rombouts in een van zijn zeldzame dagen thuis. Dat Pieter wat in zijn mars heeft weten we natuurlijk al wel een tijdje zijn 12.53 over de 100m kon tellen + lukte de Pietro ook nog een NKR bij het kogelstoten 10m66 daarmee dook hij nog maar eens onder het oude record van de Nico ..vwola we gingen voor speer en kwamen met twee NKR kogel terug naar Hoboken .. ’t kan verkeren ????.

Open Meeting – Kapellen 15 juli 2017

Mits Nico en Pieter aan kogelstoten deden kon Janie niet achterblijven. Eigenlijk was ze in Kapellen als supporter maar duwde ze haar kogel van 3kg naar 8m84..er is dus zeker nog progressie mogelijk bij het powerwerk.

Memorial Rasschaert FC – Ninove zondag 15 juli 2017

Er zijn zo van die dingen waarin een atleet geloofd. Zo trekken we elk jaar opnieuw naar Ninove met het idee dat een en ander daar wel kan lukken. Eerder werd Kirsten daar Vlaams Kampioen in de gietende regen en stond ze daar al regelmatig op het podium.Wat resulteerde in een flink aantal magnums van Witkap Pater ????. En kijk na heel wat speerproblematiekl (kleine maar pijnlijke kwetsuur aan de schouder) lukte Kirsten daar maar weer de beoogde 43m00. Niets is zo leuk voor een coach dan zijn atleet gelukkig te zien ..wat het naar huis rijden altijd wel een pak leuker maakt. De 43m04 was maar weer goed voor een tweede plaats op het podium.

En tja zo trek je dan meteen met een pak wilskracht meer naar ..

Gentse feestenmeeting – Gent 21 juli 2017

De vroegere FC wedstrijd heeft wel wat van zijn allure verloren maar internationaal viel er daar toch wel een en ander te beleven. Deze wedstrijd kruisten we eerder met stip aan dus werd er door Kirsten en mezelf wel heel wat van verwacht en idd eindelijk kwam zowat de beste serie ooit uit Kirsten haar speerloopbaan, haar tweede plaats met 43m16 was super ..spijtig genoeg ontbrak de kers op de taart gezien geen NKR of BP. Ninove en Gent .. tja.

En zo bleven we maar doorgaan en probeerden we maar weer met Nico aan dat moeilijke minima voor het BK speerwerpen te geraken …

Carpe Diem wedstrijd (wat een naam voor een avondwedstrijd) – Tessenderlo 26 juli 2017

Met heel wat schrik om tijdig in Tessenderlo te geraken passeerden we de ring rond Antwerpen reeds rondom 16u30 .. resultaat voor één keer geen file. We kwamen dus goed op tijd in Tessenderlo aan. We wil zeggen Nico + Kirsten en mezelf. Er was voor Kirsten wel geen speer maar opofferingsgezind dat ze is wou ze mee de Nico stimuleren (bij het speerwerpen ????) wat ei zo na bijna perfect gelukte ook nog. Nico wierp zijn speer 45m28 ver, een NKR met de 700gr. Speer .. maar spijtig genoeg maar weer net geen 46m00 ???? Daarna liet hij ons nog 1 uur extra bibberen naar het kogelstoten toe, zijn 11m43 was niet zo slecht dus deze keer geen Hamburger maar een worstenbroodje waren zijn deel. Kirsten liet zich op dezelfde wedstrijd opmerken over de 100m ze won zowaar haar wedstrijd bij de seniors. Wij dus maar weer moe en een beetje gelukkig richting Antwerpen.

Antwerpen GP – FC Merksem – Zaterdag 28 juli 2017

Vermits zowaar heel ons legioen op vakantie is/was bracht Annick haar sprintbom Maarten in stelling om in Merksem zowaar een 400m te lopen. Zoals elke rechtgeaarde sprinter liep Maarten niet echt over van geestdrift voor dit nummer maar in zijn ultieme voorbereiding naar het KVV toe diende hij dit hoe dan ook te lopen. Resultaat 2é in zijn reeks en een prima tijd van 52.58. Na de 100m en de 200m rijgt Maarten nu ook de NKR van de 400m Scm + ACm aan zijn gordel (mocht hij die dragen).

En toch gaven we de moed (of is het moet) voor dit minimum niet op dus reden we zo’n paar uur voor de en naar de …

Vakantiemeeting – Tielt 30 juli 2017

Tja om daar geconfronteerd te worden met rukwinden tot 60km per uur .. hopeloos dus voor een speerwerper. Maar goed we probeerden het en moeten nu maar afwachten of Nicodemus (die ondertussen aan het zwembad in Kreta ligt) voor het BK in september zal gedelibereerd worden.

En last but not least werd Janie dus geselecteerd voor het EYOF = European Youth Olympic Final” in Gyor (Hongarije). Hoe dan ook een onvergetelijke ervaring was het niet dat uiteindelijk Janie, die er alle moeite van de wereld voor deed + zelfs sneller was dan sommige andere meisjes, niet mocht starten in de definitieve opstelling van de 4x100m. Niet echt leuk maar aan selecties kan je moeilijk tornen. Uiteindelijk wonnen de meisjes (en ook de jongens) hun 4x100m – hopelijk deelde Janie ook in de vreugde van het ganse team. Peking dan maar of wachten tot Paris ..wait and see.

Vwola met de wetenschap dat Janie ook weer de enige Antwerpse in de selectie was sluiten we moe maar tevreden een drukke juli maand af. Op naar augustus met de komende KVV in Brugge en naar begin september voor alle jeugdkampioenschappen.