Haktief 5

Dag allemaal,

Eens 15 augustus achter de rug zakken alle Antwerpenaren terug af naar hun woonstee.. we willen het geloven ???? vandaag ( woensdag 16) telden we zowaar 7 hakkers op training + dat weer al een tijdje geleden. Hoe dan ook zaten onze toppers de vorige weken niet stil. Spijtig genoeg gooiden de weersomstandigheden zeer dikwijls roet in ons atletiek-eten, hoe dan ook gaven onze atleten er hier en daar een serieuze lap op!

WOENSDAG 2 AUGUSTUS- ST NIKLAAS – FLANDERS CLASSIC MEETING

Een wedstrijd op een woensdagavond is zo weer eens iets anders. Normaal doe je daar niet aan mee maar de FCM wedstrijden zijn behoorlijk en krijgen meestal ook een internationaal tintje mee. Dus mocht onze club daar niet ontbreken en gingen we (niet zonder succes) er daar op de “Ster” maar even aan meedoen. Spijtig genoeg lieten de weergoden het maar weer afweten en was de wind niet maar de regen wel van de partij. Femke ^pas terug uit vakantie liep haar 300m in 45.48 en dat was ei zo na voor haar een BP. Maarten werd ingedeeld in de eerste supersnelle reeks van de 300m mannen AC die gewonnen in 33.14 werd door James Williams (Liverpool) Maarten liep als 6é over de meet met een nieuw of beter 2 NKR’s … wat wil zeggen dat er in onze Haki geschiedenis nooit geen enkel manspersoon sneller liep ????. Remko werd derde in reeks 2 met een NKR bij de juniores in 37.25, Viktor had er iets meer tijd voor nodig, hij werd 7é met een tijd van 38.94 wat hoe dan ook weer en BP was. Daarna dienden we weer een tijdje op het speerwerpen te wachten dit terwijl de weersomstandigheden er niet beter op werden. Kirsten werd hier tweede met 40.00m rond (moet je kunnen) en mocht dus maar weer op het podium plaatsnemen.

ZONDAG 7 AUGUSTUS – LIER – FLANDERS CLASSIC MEETING

Pupil Marlies Naessens mocht de wedstrijd opstarten rondom het middaguur en dat deed ze meteen met twee PR’s … 60m in 11.25 en 2m81 ver, prima resultaat en eindelijk nog eens een pupil in actie ????.
Marlies opende de debatten rondom het middaguur en Kirsten + uw dienaar mochten deze afsluiten omtrent 21u45 ☹ .. mss leuk voor de inrichtende club gezien lucratief maar als je er als coach (+ atleten) zo’n 8 uur moet rondwandelen, dan nog in slechte om weersomstandigheden dan denk je er toch het uwe van. Hoe dan ook stond Kirsten maar weer eens op het podium speerwerpen, met een verdienstelijke 39m65 werd ze tweede.
Ondertussen liepen Janie 100m 12.18 (+3.9) -Finale 12.21 (+2.8) + Maarten 200m die zowaar 5 Nederlanders klopte op de 200m in 22.75 (wind +2.1) dit alles dus met een teveel aan rugwind. Tijdens de reeksen van de 100m liep Maarten deze keer met een toegelaten rugwind van 1.5 een snelle tijd van 11.19. Niet alleen onze sprinters en werpsters maar ook Remko deelde bij het verspringen in een teveel aan wind – 5m89 was zijn BP maar tja maar weer teveel wind. Mooie resultaten dus maar zoals eerder verteld speelden de weersomstandigheden hun rolletje. Toch tekenden we die dag 1 BP op, deze van Jolien Naessens bij het discuswerpen met 18m54. Volgend keer over de 20m is haar boodschap.

Wie thuis was en niet (gezien de leeftijd) aan het Kampioenschap Van Vlaanderen (KVV) mocht deelnemen werd op …

ZATERDAG 13 AUGUSTUS – ADDICT TOPMEETING – EDEGEM

… dus in Edegem verwacht. Waar coach Annick haar vrije zaterdagmiddag (het was toch geen Beerschotvoetbal die dag) opofferde om met strenge blijk Viktor over de 400m te sturen, met een tijd 56.95 bleef Viktor net boven zijn BP maar op een normale 400m baan zou hij dat wel kunnen lukken hebben. Gezien er maar 4 deelnemers voor het verspringen waren en Remko derde werd mocht deze dus op het podium (nu kent hij dit gevoel ook weer ???? ) hoe dan ook was zijn 6m11 goed voor een BP en bij deze komt hij dicht in de geburen van het clubrecord dat bij de juniores nog altijd op naam staat van Jurian Boschmans met 6m39. Gezien het doel de middelen heiligt weet Remko nu waar hij moet op trainen!

DINSDAG 15 AUGUSTUS – KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN – BRUGGE

ZILVER VOOR MAARTENS SAERENS OP DE 200M – FINALE PLAATSEN VOOR MAARTEN 100M + JANIE 100M EN 200M – NKR VOOR SIEMEN HOFKENS OP DE 110M HORDEN

Brugge die scone .. was het maar waar het was eerder Brugge die natte ☹ de weergoden trokken dus het wisselvallig weertje van de voorbije dagen rustig door. Gelukkig ontsnapte Femke op haar 400m horden nog net aan het reusachtige onweer dat een fractie later over onze hoofden letterlijk donderde … je zal zoals Kirsten uw hond dan maar Thor noemen .. de echte dondergod was zeker ook van de partij en liet de bliksem vinnig schichten tot zowaar op het dak van de Sint -Michielkerk en die ligt nog niet zo ver van de piste af.

Tja onder di gesternte moet je dan maar een KVV afwerken hoe dan ook plaatste Janie zich probleemloos voor de finale van de 100m en deed Maarten dit ook zij het dat de weergoden hem maar weer bedachten met een + wind van 3.9 .zijn 11.06 verbaasde vriend en vijand tot zelfs de speaker toe.
In afwachting van de finale 100m en de 200m kwam Siemen ons bezighouden met de reeksen 110m horden. Siemen die Samson indachtig zijn haar nog niet liet knippen liep een verdienstelijke reeks 110m horden in een NKR van 17.05 .. op het BK 16.05 en dan zit alles snor!

We keken dus met enige spanning uit naar de finales van de 100mtemeer omdat er nog een extra ticketje voor de MvD te verdienen viel. Janie liep een super 100m in 12.22 goed voor een NKR Sch + Acv – ze eindigde daarmee mooi vijfde op slechts 5/100é van nummer drie ..stevige lichting dit jaar bij de meisjes scholieren. Tja en dat kunnen we ook zeggen van deze bij de jongens! Brasschaatenaar Jaan Bal won deze finale voor EYOF kampioen Daniel Segers en ook nummer drie dook onder de 11”00 en dat wil al wat zeggen. Maarten werd zo knap vierde met een supertijd + dus nu dank zij Boeddha met een gunstige rugwind van 11.09 en dus meteen ook wee goed voor 2 NKR’s.

Na deze finales 100m werd het gelukkig een iets beter weertje! En wij dus in blijde verwachting van en paar superprestaties en die kwamen er ook! Janie werd 7e in haar finalereeks met 2 NKR’s haar tijd van 25.35 was daar goed voor. Een beetje later zorgde Maarten voor een kers op onze Haki-taart door tweede te worden met een schitterende tijd van 22.49 ..weer goed voor twee NKR’s. Een beetje onwennig nog maar binnenkort zal de Maarten wel vinniger op een podium kunnen stijgen denken we zo…dat in Brugge was nogal hoog vandaar ????.

Eind goed dus al goed. Temeer daar we als coaches het er tijdens de zomermaanden naar de trainingsmogelijkheden niet altijd even super hebben. Hoe dan ook wie er voor gaat komt er wel.

Groetjes en tot de volgende editie (die je trouwens ook altijd op onze website kunt volgen)