Haktief 3

Ola ????

Eens het maandje mei met al zijn bekers en kampioenschappen achter de rug kwam de examenmaand juni er naar gewoonte weer aan. Laat nu onze atletiek bobo’s beslist hebben om juist in deze maand de nodige belangrijke wedstrijden op het programma te plaatsen + zowaar het BK AC in Brussel naar het eerste weekend van juli te hebben verschoven. Zin of geen zin kunnen of niet kunnen onze Hakkers dienden links en rechts partij te geven en deden dit, oordeel maar zelf, niet altijd even slecht ????.

Zaterdag 03 juni – Oordegem – Internationale Putbosmeeting – FC

Met de selectie 4x100m op het oog diende Janie al zeer vroeg in een van de talrijke reeksen over de 100m aan te treden met een beetje tegenwind was haar 12.38 goed voor een derde plaats in de reeks. Daarna volgde een 200m met een lichte rugwind afgehaspeld in 25.64 dus de conditie bleef o.k.

Een dagje later dag traden we weer op in het buitenland tenminste als je de zuidrand van Brussel zo mag noemen. Hoe dan ook ze spreken er Frans wat voor onze studenten meegenomen was op dat moment (zelfs Nico was er later door) ????.

Zondag 04 juni – Eigenbrakel – 25é memorial Gaston Reiff

Stormwind daar met het zicht op de leeuw van Waterloo. Remko opende daar de sportieve debatten met het verspringen ..het was voor hem niet “Veni Vidi Vici” maar eerder “Veni Vidi Ire” Remko dus naar huis zelfs zonder Hamburger ????.iets later kwamen onze sprintsters en sprinters aan de start aanvankelijk nog met een licht briesje liep Femke 13.67 over haar 100m, Leen kreeg er daarna 2.2 tegen (14.03) en daarna won Maarten zijn reeks weer in 11.36 wind -0.7 de overwinning was alvast goed voor de finale. Deze finale was goed voor een top tijd van 11.08 laat de wind dan juist +3.1 waaien ☹ . Maarten dus volledig uitgeput en dus niet meer aan de start van de 200m dat deden wel Femke in 28.14 en Leen die haar reeks won in 29.02- 2x keer een BP maar ook Dimitri Cools kon niet achterblijven en liep met zijn 28.72 nooit sneller en sprong zowaar ook nog 6cm verder dan in Lanaken nieuw BP dus met 4m40. Toch slaagden we er in om Haki op een podium te krijgen daar tekende Kirsten voor met een tweede plaats bij het speerwerpen, goed voor 39m80.

Zaterdag 10 juni – Huizingen – GP Allonsius FC

En maar weer een wedstrijd op internationaal niveau. Vroeg in de wedstrijd diende Janie nogmaals aan te treden in een selectiewedstrijd voor de 4x100m EYOF en maar weer in een nieuwe opstelling. Samen verbeterden ze maar weer hun BP nu in 47”01. Later op de avond miste Kirsten maar weer net het podium met een worp van 39m63.

Vrijdag 16 juni – Ninove Examenmeeting

Tja de naam zegt het zelf .. examenmeeting .. Annick en enkele van heer discipelen deden de verplaatsing met als doel een en ander af te reageren + wat nog lukte ook ???? oordeel zelf maar. Nico opende alvast met een 3é plaats bij het speerwerpen 43m35 niet echt slecht vermits een paar weken niet op training ???? Leen jumpte 4m24 wat deftig is en liep 13.92 over haar 100m wat een mooi BP zou geweest zijn was daar weer niet die verdomde + wind van 2.2 . Een beetje later kwam Remko met zijn tijd van 11.87 super dicht bij het clubrecord van Jurian Boschmans (11.77) alvast een BP en dat record gaat er dit seizoen nog wel aan (tenminste als Remko nog eens een 100m wil lopen). Maarten won maar weer zijn reeks in een toptijd van 11.10 … en wat dacht je idd weer met teveel wind ☹. Tja…goed gewerkt en de groep dus met 1 BP terug richting Hoboken.

Zaterdag 24 juni – Brasschaat – provinciaal Kampioenschap jeugd

Uw dienaar vertrok die ochtend richting Frankrijk maar volgde alles vlijtig waar mogelijk. Haki deed daar mee met een beperkte delegatie maar scoorde ondanks alles toch goed. Deze keer was Alessandro Martorana de pechvogel van dienst. Zowel bij het verspringen (4m51) dan over de 150m (20.85) pakte hij twee keer juist naast het podium (wat wil zeggen dat hij 2x 4é werd ☹) de 150m was wel zijn snelste ooit hier lukte hij dus een BP. Luna Cuypers liep in haar reeks van de 60m horden een BP met een mooie tijd van 13.29 ..normaal gezien mocht ze hiermede in de finale uitkomen kwestie 8é tijd + alhoewel er 8 banen zijn op de piste in Brasschaat mochten er maar 6 lopen, begrijpe wie begrijpe kan. Maar goed we deden mee ???? prima prestatie ook van zusje Messalina zij sprong 3m02 bij het verspringen een dikke BP voor ons meisjes. Maité (discus) en Marieke 150m (23.11), Saya 60m 12.01, Eline 60m 10.17 en 1000m 4.18.02, Laura 600m 2.50.79 liepen die dag nooit sneller. Een PK vergt veel tijd en inzet ook van onze coaches maar Kirsten en Cindy kweten zich die dag vlijtig van hun taak. Naar gewoonte trakteerden we de deelnemers en zo kon iedereen wat vroeger of later terug naar huis.

Zaterdag 24 juni – Nivelles EAP Internationale

Haki snelste sprintster kwam hier maar weer aan de start. Met haar tijd van 12.33 werd ze 4è in haar reeks. Hoe dan ook liet Janie er nog een aantal Engelse en Franse meisjes achter zich. Normaal gezien zou ze daar ook nog een 200m lopen maar gezien het late startuur en de stevige wind trok ze iets vroeger terug naar Brasschaat.

Zondag 25 juni – Lokeren – GP Stad Lokeren FC

We duikelden in juni van de ene internationale wedstrijd in de andere. En ook in Lokeren kwam de wind weer serieus wat roet in ons atletiekleven strooien. Hoe dan lukte Remko deze keer wel een deftige sprong bij het verspringen met zijn 5m61 kwam hij zowaar nog als derde op het podium ???? en nog beter zijn tijd van 24.04 over de 200m was deze keer ook goed voor een NKR en zo werd Jurian er weer eentje armer. Als de Remko dat kan dan ik ook dacht Maarten hij won (begint een goede gewoonte te worden) zijn 200m reeks in 22.74 … NKR bij de scholieren en ook AC en deze keer met goede wind + terloops won Maarten ook nog zijn reeks 100m in 11.15 en ook hier tekende hij weer voor een NKR en een NKR AC. Gezien Janie geen 200m deed in Nivelles kwam ze er eentje lopen in Lokeren haar tijden op de 100m van 12.36 en die op de 200m in 26.08 waren goed maar het kan natuurlijk altijd beter. En tenslotte zorgde Kirsten met 39m19 nog voor een 6é plaats bij het speerwerpen.

Ziezo, zo werkten we weer deze maand juni volledig af en blijven jullie via dit leesvoer goed op de hoogte wat het reilen en zeilen binnen onze club betreft. Met de volgende Haktief vernemen jullie meer over het BK in Brussel, de internationale selectie van Janie en Maarten in de geburen van Parijs, de selectie van Janie voor de EYOF en last but not least de uiteindelijke 43m00 worpen van Kirsten.