Haktief 2

Beste Hakkers,

In onze vorige mail lieten wij alvast weten dat er in Lanaken zo’n beetje Haki-geschiedenis geschreven werd. We moeten idd al een tijdje terug in de Sorghvliedt geschiedenis gaan toen we in die tijd met onze jongensploeg ongezien uitpakten in onze vaderlandse atletiek. Hoe dan ook deze wedstrijd kon ook tellen ????

Zondag 07 mei – Beker Van Vlaanderen cadetten- scholieren jongens te Lanaken.

Dankzij wat ultieme versterkingen tuften we die dag samen de collega’s van Ram met een autobus naar Lanaken. Lanaken is zowat de verst mogelijke bestemming in Vlaanderen vandaar. We staken al onze boys in de gepaste outfit en vertrokken vol moed naar het Limburg.

Een paar uurtjes en heel wat euforie later eindigden we daar zowaar 4é in de eindstand en hielden Brabo-Alken-Ram-Duffel-Lommel-Lier-Arendonk en Zwat achter ons. Tegelijk zorgden onze Haki-troepen daar voor zo maar eventjes 6 NKR’s! Maarten Saerens 100m in 11.45 (sch m + acm) Nico Van Regenmortel 11m32 kogel -Pieter Rombouts 39m77 speer -Julian Bastah – Lennert Marckx-Dimitri Cools -Pieter Rombouts verbeterden het 4x100m cadetten record dat reeds uit 2011 dateerde in 52.40, dit lukte ook de scholieren in hun 4×100 m- Jalil Tchatipki-Siemen Hofkens-Nico Van Regenmortel en Maarten Saerens waren goed voor 48.94.
Benevens al deze NKR’s noteerden we ook nog 7 BP’s. Zo deden Pieter 10m23 kogel-Jalil 1m65 hoog -Siemen 68.84 400m horden + ver 5m20 -Lennert 1m20 hoog – Dimitri 200m 29.59 + ver 4m43 nooit beter. Hoe dan ook lukten we dit dank zij de goodwill van Jalil (waarom stopte die eigenlijk) en de opoffering op verscheidene ondankbare nummers van Kamiel Meert (880m) en onze gastatleten op de 1500m Mathias Verghote en Stijn Muys maar samen toch nog goed voor 12 punten. Tot zover de goednieuwsshow uit Lanaken ????.

Een weekje later trokken we weer naar dezelfde provincie al was dit nu iets minder ver.

Zaterdag 13 mei Beker Van Vlaanderen AC-vrouwen te Alken

Met iets minder volk vertrokken we deze keer met iets minder goede moed (of is het moet) naar Alken. Het sowieso al moeilijk om bij de meisjes/ vrouwen een complete ploeg bij elkaar te krijgen en op de afstandnummers scoren we nu en vroeger ook nooit punten. We dienden dus te rekenen op onze sterkhouders Kirsten en Janie (al was deze die dag niet 100% fit). En onze vrees werd bewaarheid ☹ op het einde van de dag kwamen we een paar puntjes tekort om in deze reeks (Landelijke 2B) te blijven. Zakken dus naar 3é nooit plezant al maakten we daar nu ook niet zo direct een groot punt van. Hoe dan ook lukten we er die dag ook nog 3NKR’s en 1 BP. De BP was er voor Leen die voor Janie diende in te springen (of beter te spurten) zij liep haar 100m in 13.93. NKR’s waren er voor Jolien Naessens (discus 18m13 bij de cadetten) Cindy Verschueren liep een NKR over de 300m in 14.13.62 maar het was onze 4x100m die uiteindelijk nog de hoofdvogel afschoot met een NKR over de 4x100m nieuwe besttijd 51.09 een KR dat eerder toebehoorde aan Zoe Van den Bossche-Jente Claes – Tabitha Kassima en Kirsten.

Ook hier zullen we moeten beslissen of we zonder versterking nog aan dit spelletje zullen deelnemen. Leuk is anders natuurlijk maar veel tijd om te treuren hadden we niet want amper een paar dagen later dienden we weer appél te geven maar weer in het Limburg (we konden er beter blijven wonen ???? voor het ..

KAMPIOENSCHAP VAN VLAANDEREN AC OP ZATERDAG 20 MEI TE HEUSDEN

Janie tekende daar voor de 100m en Maarten en Janie ook voor de 200m, Kirsten nam deel (hoe kan het anders) aan het speerwerpen. Hoe dan ook begon het daar voor Haki een beetje in mineur zo kreeg Janie een nipte foute start aangesmeerd op de 100m. AC wil zeggen lopen tegen oudere deelnemers zo eindigde Janie in reeks 3 over de 200m in 25.78 een beetje in de middenmoot maar dat is als scholier zeker verdienstelijk. Maarten liep over de 200m een supertijd maar werd afgevlagd met +2.8 wind teveel dus om zijn 22.80 te valideren. Die wind was trouwens ook spelbreker bij het speerwerpen. Met haar 5é worp kwam Kirsten in aanmerking voor het podium spijtig genoeg lukte An Van Hoorne met haar laatste worp nog net iets meer. Met 40m73 werd Kirsten 4é en dat is zoals steeds een ondankbare plaats voor iedere sporter ☹. Maar goed niet iedereen kon daar in Heusden deelnemen dus tekende amper een dagje later weer wat Hakkers present in …

DUFFEL – RUNNERS LAB ATHLETICC CLASSIC MEETING OP ZONDAG 21 MEI

Waar Maarten deze keer met geldige wind 2 NKR’s lukte op de 100m 11.24 is nu de nieuwe toptijd. In het zog van Maarten liep Viktor een degelijke 11.90 zijn BP en bijna een KR dat voorlopig dus op naam blijft van Jurian Boschmans. Nico won met 44m39 het speerwerpen ook goed voor een NKR en zo kwam hij toen ook al in de geburen van zijn minima (46m00) voor deelname aan het BK.

Een weekje later was het weer Oordegem geblazen .. samen met enkele andere honderden deelnemers tekenden we daar present voor de …

Internationale Ifam Outdoor – Oordegem zaterdag 27 mei 2017

Ifam wil zeggen beginnen om 10u00 ’s ochtends en doorstomen tot na 24u00, gelukkig konden we er iets later en iets vroeger naar huis ????. Janie sprintte in een der talrijke reeksen naar een NKR Scv en Acv in 12.30 daarmede werd ze tweede in de reeks achter rivale Van Laere. Op de 200m bleef ze nipt boven haar BP van 25.38 daarna diende ze nog aan te treden in de 4x100m preselectie EYOF met een tijd van 47.66 was deze selectie meteen binnen. Later op de avond wierp Kirsten haar speer 40m35 goed voor een 5e plaats. Oordegem is voor Kirsten voorlopig hoe dan ook geen place to be.

Om het maandje mei te besluiten probeerden we onze youngsters nog even naar een wedstrijdje in Kapellen te krijgen. IJdele hoop bleek later al kregen we er met wat moeite toch enkelen aan de start.

Zondag 28 mei – Dorpsdagmeeting in Kapellen

Hoe dan ook zorgden die enkelen toch voor 6 BP’s. Benjamin Lune Sempels liep haar snelste over de 60m in 11.63, Messalina Martorana deed haar dit na in 10.51 en Jael Antonio in 11.34. Met een BP van 21.00 rond over de 150m komt of kwam Alessandro dicht in de geburen van het KR op naam van Jari Boschmans en dat wil wel wat zeggen. Maité sprong 0.85cm hoog ook weer een BP en Jolien Naessens liep haar snelste op de 100m bij de cadetten in 15.56 ook weer goed voor een BP. Dat was het dan voor Kapellen.

Daarna duikelde iedereen zowat de examens in. Kwestie maandje juni vernemen jullie daar morgen alles over.