Haktief december

Beste Hakkers,

Eens het kindje Jezus in zijn kribbeke ligt komt eindejaar naderbij. Tussen al het feestgedruis in proberen we met wat extra trainingen er de conditie in te houden, kwestie dat we op 7 januari in Gent reeds aan de bak of beter op de piste moeten voor het Provinciaal Kampioenschap AC (wat wil zeggen vanaf cadetten).

Op zondag 3 december kwamen er 21 Hakkers meedoen aan onze Superkrack 3 *- Express 2 wedstrijd in de sportschuur. Deze 21 atleten tekenden die dag voor 13 BP’s en 2 EBP ..deze keer sneuvelde er dus geen clubrecord. Voor deze knalprestaties zorgden op de 60m Alessandro-Isa- Lune-Lore-Luna-Noemi-Leen-Siemen en Nico zij liepen nooit sneller een 60m in zaal. Bij het verspringen jumpten Laura en Lune nooit verder. Noemi sprong dan weer nooit hoger idem Tim Kozak!

Net zoals de voorbije jaren organiseerden we vorige zondag ook weer het Provinciaal Kampioenschap jeugd. We schreven 19 atleetjes in en maar eentje kwam niet meedoen. Op kampioenschappen wordt er van iedereen verwacht dat ze hun uiterste best doen en dat deden onze Hakkers ook. We haalden zelfs 3 keer het podium. Zilver was er voor Mare Marckx bij het kogelstoten (die zich er zelfs niet van bewust was) Luna Cuypers behaalde een bronzen medaille over de 60m horden en Alessandro Martorana spurtte zich eveneens naar dit kleurtje van een medaille. Benevens dit kwamen er een paar van onze patriotten dichtbij een podiumplaats, zo werd Liam Luyten mooi vijfde bij het kogelstoten, kwam Jens Weyns uit in de finale van de 60m horden (voor een eerstejaars zeker niet slecht), Laura Hagenaers haalde de top-tien bij de benjamins verspringen en Noemi deed haar dat na bij de pupillen, hier pakte Alessandro net naast een medaille met een mooie 5eplaats

Onze jeugdige atleetjes zorgden zondag dus voor 3 medailles en tekenden voor 1 NKR en zomaar eventjes 15 BP’s. Voor het NKR zorgde Luna Cuypers over de 60m horden (12”39), zij verbeterde alzo een van onze oudste pupillenrecords op naam van Hanne Schrijnemakers. De BP’s waren voor Jens Weyns (60m horden 12.77)+ (60m 9”77) Luna Cuypers (60m horden 12”59 in de reeksen) Alessandro (60m 8”83 reeksen) –(8”73 finale)+ (ver 4m32)- Tim Kozak (60m 10”61)-Laura Hagenaers (ver 2m73)- Noemi Gonzalez Fernandez (ver 3m33)Eline Hagenaers (ver 2m85)-Messalina Martorana (ver 2m55)- Isa Tchatikpi (ver 3m19)Liam Luyten (kogel 7m45)-Mare Marckx (kogel 6m01)- en Asrar Bensliman Ghomari (kogel 5m01) gaven er vorige zondag samen met onze overige kadodders dus een serieuze lap op.

Met al dat verslag uit onze sportschuur vergat ik jullie ook nog te vertellen dat kleindochter Janie er vorige zondag in Gent ook al een lap op gaf. Ze opende haar seizen met een NKR scholieren meisjes over de 60m in 7.94 daarmee liep ze het oude record van Tabitha Kassima naar de vergetelheid, bovendien klaarde ze haar 200m in 26”50 en dat was maar weer goed voor een NKR scholieren en meteen ook over AC vrouwen.

Het past verder ook nog wel om onze coaches een flinke pluim te geven voor hun inzet en begeleiding die dag.
Vergeten we ook niet dat zomaar eventjes 24 medewerkers vorige zondag een ganse dag opofferden op om alles vlekkeloos t e laten verlopen. Yes! Goe bezig zeggen ze dan.

Vanaf morgen starten we dus onze knotsgekke eindejaar dagen op met de nodige kerstfeestjes ..speciale trainingen ..onze D-day en tussendoor ook nog wel wat thuisplezier met kalkoenen en andere rijstpappekes.

Ziezo .. maak er het beste van en tot volgend jaar (met een nieuwe HAKTIEF)!

Leo