Haktief augustus

Dag allemaal,

Hopelijk keerden jullie met zijn allen terug uit verlof? We hopen dan ook dat jullie met zijn allen weer regelmatig de trainingen komt bijwonen.

Voor wie toch thuis was in augustus werd dit toch een druk wedstrijdmaandje met als highlight de KVV d.d. 15 augustus in Leuven .. kwestie dat jullie op de hoogte blijven van de prestaties van onze atleten, bij deze enig commentaar .

20 juli Gentse feestenmeeting ..te Gent 
Het stond reeds uitgebreid in de kranten maar ik wil aan onze goegemeente toch de puike 43m61 met de speer van Kirsten meegeven. Mits wat geduld komt boontje wel om zijn loontje  of is het nu andersom .

02 augustus St-Niklaas
Een stormweertje en tegenwind stoorden Janie in deze wedstrijd. Toch een mooie reeksoverwinning op de 100m 12.95 en een doorgedreven training op de 300m in 43.99

05 augustus – Memorial Jos Muyshondt in Bornem
Naar gewoonte in Bornem werd dit weer een rommelwedstrijdje. Zo’n beetje no-nonsens maar op zich toch leuk (al dienden we lang op de medailles te wachten). Janie liep de 200m horden in 31.22 meteen een NKR en een BJP in de Val-ranking. Femke verbeterde zich in deze wedstrijd tot 32.42. Janie won ook nog de 200m en Viktor deed haar dit na dus al bij al geen slechte wedstrijd daar die avond.

06 augustus Nacht van Lommel te Lommel 
Kirsten won het speerwerpen met 41m13 en sprong 4m60 ver en won dit ook ..gezien er maar een senior deelnam  Freya wierp haar discus 28m92 ver en dat was ook weer een tijdje geleden.

07 augustus -Ereprijs Frans Laureyssens te Brasschaat
In het eigen dorp deed Janie nog maar eens een 100m met 1.6 tegenwind en werd toch nog primus in 12.82. Siemen en Viktor kwamen op de 100m ook hun ritme aanscherpen naar de komende kampioenschappen toe. Verder noteerden we in Brasschaat nog twee BP’s over de 300m, Femke liep deze nog nooit zo snel (45.46 ) idem Viktor die nét niet onder de magische 40° grens dook … (40.8) de 300m cadetten werd ook gewonnen door Janie met een tijd van 42.85.

15 augustus Kampioenschap Van Vlaanderen te Kessel – Lo
Femke mocht de feestelijkheden open in de tweede (sterkste) reeks van de 300m horden. Beetje stressie eindigde ze toch mooi 5e in deze reeks met een tijd van 49.20 .. in totaal werd ze zesde van de 12 deelneemsters. Daarna keken we met spanning uit naar de reeksen van de 100m cadetten meisjes. Opdracht voor Janie zich plaatsen voor de finale. Dit lukt haar perfect met een mooie tweede plaats in de tweede reeks met haar 12.55 kwam de finale en zelfs een podiumplaats goed in zicht.
Viktor kreeg als opdracht mee om zijn tijd naar 11.80 te brengen over de 100m (wat het minimum voor het BK is). Viktor liep 11.94 in zijn reeks .. niet goed genoeg voor het BK maar deze tijd brengt hem wel een NKR mee. Daarna was het even wachten op de 100m horden van Siemen. Deze reeks was een echte sudden-dead kwestie 2 valse starten en nog wat valpartijen .. hoe dan ook werd Siemen 3é in zijn reeks met een behoorlijke tijd van 16.81. We keken daarna dus met behoorlijk wat spanning uit naar de finale van de 100m meisjes cadetten. En terecht want met een tijd van 12.55 eindigde Janie … spijtig genoeg pas vierde .. tja een ongelukkige plaats maar toch niet slecht dachten we zo.
Aan de overzijde warmde ondertussen Leen zich op voor de finale van het hinkstapspringen met 8m73 lukte ze nét geen BP toch goed voor een 9e plaats, spijtig genoeg was haar derde sprong een nulsprong anders had de 9m00 wel op de tabellen gestaan.
Tussen al deze bedrijven door was Janie zich in haar tentje volop aan het concentreren op de 200m. In de stevigste reeks uitkomen in baan 1 is natuurlijk nooit je dat. Haar tijd van 26.05 was wel weer een NKR bij de cadetten + beter nog ook eentje ACV. Spijtig genoeg waren er weer vier onverlaten voor Janie. Al bij al plaatsten we HAKI daar in Leuven toch weer mooi op de atletiekkaart.

16 augustus 50 jaar Herentals te Herentals
1 koek en een stylo gratis dat maak je niet echt overal mee. Mooie overwinning voor Kirsten bij het speerwerpen met 42m12 een van de betere wedstrijden!

18 augustus – Ninove
We probeerden in Ninove Viktor aan een PR over de 100m te helpen wat maar weer niet lukte. Onze Viktorio mocht dan als beloning van mezelf een 400m lopen. Met zijn 56.86 meteen goed voor een NKR. Coach Alan nam Janie die avond mee voor een 100m … maar schotelde het ongelukkig kind daar een heuse 400m voor. Serieuze duurtraining zullen we maar zeggen. Is het niet baan 1 dan krijgt ze baan zes voor de pinnekes ..en iets te snelle start resulteerde nog in een mooie tijd van 63.27 meteen ook maar weer een NKR. Op de historische piste van Ninove (Kirsten behaalde hier haar eerste Vlaamse titel voor zichzelf en ook voor het toentertijd nieuwe Haki) won ze opnieuw de speerwedstrijd met 40m19.

20 augustus Memorial Francois Polspoel te Vilvoorde
Vastbesloten om toch maar die 11.80 te lopen daagde Viktor daar in het 3 Fonteinenstadion (zonder fonteinen) op om nogmaals een gooi te doen naar die vermaledijde 11.80 tijd. Viktor won wel zijn reeks maar de 12.01 was maar weer nét iets te traag. Kwestie dat hij er dan toch maar was liep hij dan ook maar de 200m, zijn 24.80 was meteen een BP over de 200m. Tja misschien had het beter geweest met zijn eigen spikes  en met de werpschoenen van Freya loop je natuurlijk geen snelle 100m he Viktor.
Freya die nog last ondervond van een doorgedreven krachtraining lukte 25m92 met de discus en 7m 35 met het kogeltje van 4 kg.

20 augustus Back to School in Edegem
Pakweg goed op voorhand deze “back to school” maar het kind (lees wedstrijd) moet een naam hebben natuurlijk. Wij waren zo’n beetje benieuwd wie er “back uit verlof kwam” en stelden tot onze grote vreugde vast dat er toch een dapper vijftal kwam opdagen.
En blijkbaar had dit vijftal toch een prima actieve vakantie .. samen zorgden ze voor zo maar eventjes 8 BP’S .Jens deed dit met 6m96 kogel -Lieselot liep 10.47 over de 60m en Ina deed dit in 11.10. Emma Elisabeth sprong 1m93 ver en Jens won zijn reeks van de 60m in 10.02 Lieselot sprong 3m39 ver en gezien Ina nogal jaloers is aangelegd bleef deze niet achter en sprong 3m13 .. en vermits Lieselot nooit van geen ophouden weet liep ze nog een 1000m in 4.11.51 ..allemaal BP’S. Geen PR voor Matteo deze keer maar toch een snelle 60m in 9.44 meteen de tweede tijd bij de pupillen.

Ziezo dit was het weer zo’n beetje voor augustus (al komt het PK estafetten er nog aan) ..tot op het clubfeest!